Form Forum – Kosta

Nu börjar intrycken från dagarna i Småland sjunka in och det känns dags att sammanfatta lite. Självklart med ett gäng bilder från dagarna, lite bakom kulisserna liksom.

Träffen var fantastiskt bra ordnad av Anna Reynold på Milk, Frida Ramstedt på Trendenser och Orrefors & Kosta Bodas Sarah Andersson. Med ett gäng sponsorer bakom såklart, bland andra Nordsjö och Design House Sthlm. Ett stort tack till alla som går ihop för att ordna så fint och inte minst tack till Kosta Boda Art Hotel som numera är en riktig favorit!

Att släppa in ett gäng bloggare är som att känna sig som en engelsk kunglighet för en stund. Svårt att undvika att hamna på bild!

Glasblåsning var väääldigt svårt. Mitt sa pang och gick i bitar ;)

Sen fick vi prova på att slipa glas också, det här blev mitt konstverk. Btw, glaset är från en produkt som kommer lanseras på Formex…

Fredagskvällen avslutades med vin och glasprovning följt av ett smaskigt julbord (första för i år).

I provningen höll ingen mindre är Erica Lagerbjelke som är formgivare vid Orrefors bland annat. Det var mer att vi fick känna skillnaden på samma vin i olika typer av glas än att vi provade olika viner.

Och det var skillnad kan jag lova, hade jag ingen aning om innan att glastypen spelar så stor roll för upplevelsen av vinet!

Glasbaren på hotellet som går i blått var en upplevelse i sig, den tillsammans med all annan konst runt om på hotellet gjorde vistelsen till en ständig upptäcksfärd.

Dag två var det dags för ett besök i Boda på glasmuseet och Design House Stockholm. Jag var tyvärr tvungen att åka efter en kort stund för att hinna med tåget hem, men jag hann fotografera några gobitar.

Jag har en hel hög med bilder kvar i arkivet från själva glasbruket, men dem tar vi en annan dag.